Novi izvršitelji stupili na dužnost

Bez autora
Nov 20 2013

Pred ministrom pravde i državne uprave u Vladi Republike Srbije Nikolom Selakovićem danas je zakletvu položilo novih 20 izvršitelja, čijim se stupanjem na dužnost broj izvršitelja u pravosudnom sistemu Srbije povećao na 129.Selaković je nakon polaganja zakletve u prostorijama Pravosudne akademije u Beogradu izrazio zadovoljstvo zbog toga što se ta profesija postepeno razvija i usavršava i povećava njen kvalitet. On je objasnio da resorno ministarstvo radi na izmenama Zakona o obezbeđenju i izvršenju, pri čemu je izrazio uverenje da će kvalitetnim rešenjima ta profesija dobiti veći značaj.

Novi izvršitelji stupili na dužnostPred ministrom pravde i državne uprave u Vladi Republike Srbije Nikolom Selakovićem danas je zakletvu položilo novih 20 izvršitelja, čijim se stupanjem na dužnost broj izvršitelja u pravosudnom sistemu Srbije povećao na 129.

Selaković je nakon polaganja zakletve u prostorijama Pravosudne akademije u Beogradu izrazio zadovoljstvo zbog toga što se ta profesija postepeno razvija i usavršava i povećava njen kvalitet.

On je objasnio da resorno ministarstvo radi na izmenama Zakona o obezbeđenju i izvršenju, pri čemu je izrazio uverenje da će kvalitetnim rešenjima ta profesija dobiti veći značaj.

Ministar je ukazao na to da u ovom trenutku nedostaje dobra analiza koja bi pokazala rezultate dosadašnjeg rada izvršitelja.

I pored tendencije povećanja interesovanja za tu profesiju, brojni gradovi u Srbiji nemaju kandidate za sudske izvršitelje, naveo je Selaković i uputio apel pravnicima širom zemlje da više uče, rade i polažu ispite.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo pravde i državne uprave izaći će sa idejom da u zgradama pojedinih sudova izvršitelji dobiju i poslovni prostor.

Prema planu ovog ministarstva, predviđeno je da u Srbiji bude 334 izvršitelja, odnosno jedan izvršitelj na svakih 20.000 stanovnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik